Petra Epperlein, Michael Tucker

A filmrendező-házaspár, Petra Epperlein és Michael Tucker, azaz „Pepper & Bones” Berlinben és New Yorkban él és alkot. Epperlein az egykori NDK-ban született, Tucker Hawaiiról származik. 1994-ben ismerkedtek meg New Yorkban, és azonnal közös munkába kezdtek. The Last Cowboy című díjnyertes alkotásuk az egyik legkorábbi digitális film. A 2000-es években az iraki háború témáiról forgattak több dokumentumfilmet is: a Gunner Palace Torontóban és Telluride-ban mutatkozott be 2004-ben, a The Prisoner or: How I Planned to Kill Tony Blair című filmjüknek is Torontóban volt a premierje, és később Independent Spirit díjra is jelölték. Az alkotópáros filmjeit világszerte vetítik rangos fesztiválokon.

Filmográfia / Filmography
The Flag (2013)
In Your Head (2012)
Fightville (2011)
How to Fold a Flag (2009)
Bulletproof Salesman (2008)
The Prisoner or: How I Planned to Kill Tony Blair (2006)
Gunner Palace (2004)
The Last Cowboy (rövidfilm / short, 1998)


Filmjei:
Karl-Marx-Stadt
KeSzCsSzVa
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223







© Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest 2017 Kapcsolat » powered by dotindot°